Wat hebben cheesecake en zelfkritiek met elkaar gemeen? Dat zal ik jullie nu vertellen.

Toen ik gisterenavond de bioscoop uitliep (daar wil ik veel over vertellen, maar zal mezelf inhouden) kreeg ik een bericht van een vriend met de vraag of ik tijd had om zijn kantoorruimte mee in te richten. Een beetje sjouwen met meubilair is op zijn tijd best leuk, dus ik had ”ja” gezegd. Met als ik gevolg dat ik de volgende dag met mijn slaperige kop op een fancy bedrijventerrein stond.

Gezien zijn vriendin onlangs jarig was geweest leek het me leuk om wat mee te nemen. Ik was van plan om een taartje te halen bij de lokale Albert Heijn, maar die was dicht. Dan maar niks meenemen. Toen zag ik echter de deur van een hip koffietentje openstaan. Wie weet hadden ze daar wel taart of cake te koop. In eerste instantie dacht ik ”nee, dat is niets”. Totdat een andere stem in mijn hoofd zei ”niet zo verlegen, stap gewoon daar binnen om te kijken of ze wat lekkers hebben”.

Binnen aangekomen bleek dat ze van alles hadden, van bananenbrood tot vegan cheesecake. Ondanks dat ik een echte twijfelaar kan zijn koos ik direct voor de cheesecake. Uiteindelijk heb ik ruim 10 euro moeten betalen voor 3 stukjes. In principe is 10 euro nog te overzien, maar gezien ik me onlangs had voorgenomen om ook op de kleine uitgaves te letten, baalde ik er toch van. Met name omdat dit het gevolg was mijn impulsieve gedrag.

”Wie gaat er nu ook taart halen zonder eerst te kijken wat het kost? Bovendien is het helemaal niet nodig om wat mee te brengen als je ergens gaat helpen verhuizen.” 

Uiteraard vond mijn brein het nodig om me te wijzen op al die andere keren dat ik soortgelijke acties heb uitgehaald. En dat zijn er best veel.

Mijn tip, denk goed na voordat je wat koopt. Want voordat je het weet loop je een halve dag jezelf te haten (maar wel mét cheesecake!) 

De Millonnial is een eenzame millennial die teveel nadenkt, waardoor soms inspiratie voor dit soort stukjes ontstaat. Daarnaast is ie opzoek naar nieuwe contacten. Hoe dat verloopt kun je hier lezen. Het vorige artikel ging over ”goed doen vanuit gemakzucht. Je kunt het hier bekijken.