Ik heb er eerder over geschreven, samenzweringstheorieën. Een onderwerp dat nog steeds relevant is. Ik ben nog steeds van mening dat jezelf teveel met een bepaalde complottheorie bezighouden niet goed is. Toch zal ik niet ontkennen dat er ook dingen zijn waarbij ik mijn twijfels heb. Worden we bewust verdeeld? Speelt de media een spelletje met ons? Het zou echter ook kunnen dat het anders zit.

Wat als…dit alles gewoon een complot is, om ervoor te zorgen dat we weer gaan samenwerken? En weer over dingen na gaan denken?

Allereerst is daar het C-beleid. Het lijkt misschien niet altijd even logisch, maar het kan er wel voor zorgen dat we uitstapjes en sociaal contact weer gaan waarderen. En dat zowel voor- als tegenstanders van het beleid elkaar vonden.

Of klimaatverandering. Ik denk dat we zeker beter met de planeet en natuur moeten omgaan, maar zijn al die regeltjes echt nodig? Is het een sluw plan om ons aan banden te leggen? Of gewoon een roep om de natuur weer te waarderen en samen de dialoog over het klimaat aan te gaan?

Hetzelfde geldt voor gendergelijkheid. Het gaat er misschien niet letterlijk om dat de verhoudingen 50/50 komen te staan, maar heeft meer als doel dat de positie van de vrouw eindelijk eens aandacht krijgt. En er meer kansen voor vrouwen komen.

Ik zeg, blijf voor jezelf denken, maar probeer vooral ook de ander te vinden. Of niet, mocht je daar even geen energie voor hebben. Zolang je er niet voor kiest om ruzie te gaan lopen maken. Dat laatste brengt namelijk zelden wat goeds.

Zoals met alle samenzweringstheorieën zou ik ook dit artikel met een korreltje zout nemen. Al vind ik het persoonlijk oprecht een leuke manier om ernaar te kijken. Hoe zie jij dat? Ik hoor graag van je, dus plaats een reactie hieronder of doe dit via Instagram of Facebook.