Wat als je momenteel in de lockdown zit en jezelf eenzaam voelt? Daar weet ik zo snel ook geen oplossing voor, al heb ik wel een snelle tip tegen eenzaamheid die kan helpen om jezelf even wat beter te voelen.

Als jij momenteel thuis zit en behoefte hebt aan contact, ga dan eens door je Messenger-gesprekken. Of je contactenlijst op WhatsApp. De kans is groot dat er iemand bijzit die je een vraag kunt stellen. Bijvoorbeeld:

”Hoe heette die Netflix serie ook alweer?”

”Wat is de website waar jij je sportvoeding bestelde?”

”Welke stad waren jullie vorige zomer geweest?”

De kans is groot dat niet iedereen het zal waarderen als je binnenkomt vallen met een willekeurige vraag, maar als je het een beetje doordenkt dan zal er vast iemand bijzitten waarbij je oprecht wat kunt vragen. Of meerdere mensen. Wie weet zit er ook een gesprek tussen waarbij er een vraag aan jou is gesteld, maar jij die nog niet beantwoord hebt.

Als je eenmaal een paar mensen een berichtje hebt gestuurd, dan is de kans groot dat er uiteindelijk iemand antwoord geeft. In sommige gevallen kun je dan een gesprekje met diegene aangaan. Je hebt hiermee niet meteen vrienden, maar wel wat afleiding en sociaal contact. In sommige gevallen kan het zelfs leiden tot een fysieke afspraak.

Het spreekt voor zich dat dit niet de beste manier is om vrienden te vinden. Toch kan het gaan kwaad om eens door je contactenlijst heen te gaan en te kijken of er een opening zit. Tenzij er veel mensen bijzitten waarmee je destijds een conflict hebt gehad.

Hoe vond jij deze tip tegen eenzaamheid? Handig of stiekem een beetje nutteloos? Plaats gerust een reactie, of laat een bericht achter via Facebook of Instagram. Blijf overigens deze blog in de gaten houden voor meer (en betere!) tips op het gebied van sociale vaardigheden en vrienden maken.