Beste lezer,

Graag zou ik iets met je delen. Ik vind het alleen een beetje moeilijk om ervoor uit te komen.

Toch ga ik het doen.

Oké, hier komt ie dan…

Het gaat goed met me. Ja echt. Heel goed.

Ik merk alleen dat ik het lastig vind om hier voor uit te komen. Zo kwam ik onlangs weer in contact met twee oude vrienden, tegen wie ik vroeger regelmatig klaagde. Toen ik dit keer echter zei dat het goed ging leek het een beetje alsof ik ongeloofwaardig overkwam.

In de zomer van vorig jaar zat ik nog in een hele lastige periode, maar nu gaat het beter. Sterker nog, ik zou bijna durven zeggen dat ik mezelf nog nooit zo goed heb gevoeld. Dit terwijl ik naar mijn idee (buiten voedsel en onderdak) weinig externe dingen nodig heb.

Het ironische is dat ik vroeger altijd een beetje sceptisch was naar van die ”zweverige ninja’s” die aangaven weinig nodig te hebben om tevreden te zijn. Wat willen zij? Lekker dagenlang in een kamertje ‘Zen’ gaan zitten zijn en dat is alles? Ik wilde meer! Je hebt voor een tevreden gevoel toch minstens erkenning, reizen, pizza, een puppy/kitten, goede prestaties in de sportschool of regelmatig seks nodig?

Ik heb momenteel niets van dat (zelfs geen pizza!) en toch voel ik mezelf beter dan ooit. Natuurlijk zijn er andere leuke dingen, maar toch heb ik voor mijn gevoel weinig nodig. En voel ook nauwelijks de behoefte naar meer lust, plezier of succes. Dit komt misschien ongeloofwaardig over, maar is naar mijn idee echt zo. Al heb ik nog wel mijn zwakke momenten, zoals bijvoorbeeld met de feestdagen, waarop ik mezelf wat eenzaam voelde. Dit was aan de ene kant balen, maar aan de andere kant was ik bijna blij dat het weer even wat minder ging. Hoe gek dat ook kan klinken.

Er is namelijk wel een vervelend ding waar ik in dit soort goede periodes last van heb, en dat zijn angsten. Zo vraag ik me regelmatig af of ik wel goed bezig ben.

”Ik kan hier nu wel tevreden gaan liggen zijn, maar wat als ik een belangrijke taak vergeten ben?”

Terwijl ik het in een slechte periode vaak te druk heb om over zulke dingen na te denken.

Ik ben erg benieuwd hoe jullie dit ervaren. Dus plaats gerust een reactie. Je kunt uiteraard ook reageren via Facebook en Instagram.

De Millonnial is een eigenwijze millennial die teveel nadenkt, waardoor soms inspiratie voor dit soort stukjes ontstaat. Daarnaast is ie opzoek naar nieuwe contacten. Hoe dat verloopt kun je hier lezen.