Onlangs moest ik voor werk een of andere slechte komedie kijken. In deze film zat een bepaalde quote, iets in de trant van ”look out for the nickles and the dollars will follow”. Dit zette me aan het denken.

Veel mensen willen grootse dingen bereiken, maar vaak moet je eerst bereid zijn om de kleine dingen te doen. In het verleden had ik hier echter lang niet altijd zin in.

”Waarom je best doen voor suffe oefeningen voor mijn houding van de personal trainer? Ik bespaar mijn energie wel voor zware squats.”

”Ik heb geen zin om een praatje te maken met de buurman en besteed mijn tijd alleen aan mensen welke ik interessant vind.”

”Het maakt niet uit als ik 2 minuten later dan de afgesproken tijd ben bij de fysiotherapeut, op tijd komen doe ik wel bij een belangrijke afspraak.”

”Ik heb geen zin om mijn boodschappen voor de hele week te doen, het kost toch maar 20 minuten per keer.”

”Waarom moeite doen om iets 3 euro goedkoper te kunnen krijgen? Ik denk alleen aan dat soort dingen bij grote uitgaven”

Deze manier van denken vond ik destijds logisch, maar het zorgde er in mijn geval voor dat mijn houding niet beter werd, mijn sociale vaardigheden verwaarloosden, ik mezelf aanleerde om te laat te komen, teveel tijd aan boodschappen kwijt was en onnodig honderden euro’s uitgaf.

Dit omdat kleine dingen uiteindelijk grote dingen kunnen worden.

”look out for the nickles and the dollars will follow”

Daar staat tegenover dat je niet perfect kunt zijn en het begrijpelijk is dat je aan sommige dingen wat minder aandacht besteedt.

Hoe denk jij hierover? Plaats gerust een reactie of reageer via Instagram of Facebook.

De Millonnial is een eenzame millennial die teveel nadenkt, waardoor soms inspiratie voor dit soort stukjes ontstaat. Daarnaast is ie opzoek naar nieuwe contacten. Hoe dat verloopt kun je hier lezen. Het vorige artikel ging over liegen en wanneer dat oké is, je kunt het hier lezen.