Wat als je te weinig contacten in je leven hebt? Dan ga je vrienden zoeken. Of beter gezegd, vrienden vinden. Al is dat niet altijd even makkelijk. In deze blogserie ga ik vertellen over mijn ervaringen met het opdoen van nieuwe contacten.

Zoals je misschien wel hebt meegekregen heb ik last van eenzaamheid. Als ik op een zaterdagavond zin heb om wat te doen dan heb ik 9 van 10 keer weinig opties. Dit zag ik in eerste instantie als een luxeprobleem, wat het ergens ook is. Mensen met een ernstige ziekte zouden misschien willen dat een saaie avond hun grootste probleem was. Ik denk tevens dat eenzame avonden er gewoon een beetje bij horen in het leven.

Toch kwam er een moment waarop ik besefte dat het probleem dieper lag dan alleen ”op een zaterdagavond niets te doen hebben”. Ik voelde me veel vaker eenzaam, maar in het weekend kwam het extra naar boven. Naast dat het niet leuk was om geen sociale activiteiten te hebben had het ook invloed op andere zaken, van mijn werk tot slaapkwaliteit. Wij mensen hebben nou eenmaal sociaal contact nodig. Ik besloot om actief nieuwe vrienden te gaan zoeken, door naar evenementen te gaan. Dit ging van seminars tot salsadansen.

Gezien de twee lockdowns heb ik mijn zoektocht een paar keer moeten staken, maar momenteel is deze weer in volle gang. Hoe deze zoektocht mij afgaat kun je volgen in de blogserie ‘Vrienden Vinden’. Dit is een verzameling artikelen, meestal in de vorm van een verslag. Naast dat ik vertel hoe ik dit heb ervaren deel ik ook de plus- en minpunten van het evenement in kwestie. Ik zal zowel oudere (2020) als recente ervaringen delen.

Hieronder zie je een overzicht van mijn ervaringen tot nu toe:

Zit jij ook in een soortgelijke situatie en wil je ervaringen delen of heb je vragen? Plaats dan gerust een reactie of stuur me een mail. Ook is Millonnial te volgen via Facebook of Instagram voor meer tips.